Orta Seviyede PHP ve Codeigniter Bilmek gerekir.
Codeigniter framewokü ile bir sitenin back ve front kısımlarının nasıl kodlanacağını anlattığım su set daha önceki setlerimde gelen mesajlarda öğrencilerin ilettikleri sorularla oluşturulmuştur.
Gelen sorularda bir sistemin panelden eklenen kategorilerinin ve bu kategorilere ait alt kategorilerin nasıl olması gerektiği, oluşturulan bu kategori ve alt kategorilerin menülere nasıl ekleneceği ve tıklandığında rotue yapısının nasıl olması gerektiği en fazla gelen soruydu.
Bir başka soru ise panelde yönetici ile ilgiliydi. Yönetim panelinde yönetici ekleme, eklenen bu yöneticinin şifre değiştirme işlemi, bu işlemin maille nasıl yapılacağı ve beni hatırla işlemi hakkındaydı.
Bir başka soru ise model ve helperda yazılan kodların nasıl dinamik olabileceğiydi. Tekrar eden kod yapılarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği en fazla gelen sorulardandı.
Bu ve buna benzer gelen birçok sorudan dolayı bir site üzerinden back ve front kısımlarında alınması gereken aksiyonları bu sette anlatmaya çalıştım.
Sınırsız kategori ve alt kategori mantığı ve bu kategoriler için aktif bir route yapısı,yönetici ekleme ve yetkilendirme işlemleri, beni hatırla sistemi,yönetici şifre değiştirme işlemi ve mail gönderimi üzerinden şifre değişim işlemleri, front kısmında dinamik icon değişimi arkaplan ve sloganların dinamik hale getirilmesi, CRUD (Oluşturma,Okuma,Güncelleme,Silme) işlemlerinde dinamik kod mantığı,uyarı mesajlarında dinamik kod mantığı gibi bir çok soruya cevabı örnek sistem üzerinden detaylıca anlatmaya çalıştım.
Sınırsız kategori, alt kategori ekleme,sortable plugini ile dinamik sıralama yapmak,yönetim paneli üzerinden yönetici ekleme ve yetkilendirme,şifremi unuttum işlemi ve mail gönderme,beni hatırla sistemi,dinamit route işlemleri,dinamik model ve helper işlemleri,dinamik resim başlık ve icon işlemleri gibi pek çok konu hakkında bilgi sahibi olunacak.
Codeigniter ile Dinamik Site Kodlama
Codeigniter ile Dinamik Site Kodlama