Angular 2+'yı sıfırdan öğrenmek isteyenler ya da seviyesini arttırmak isteyenler.
Angular nedir ve neden bu framework ?Angular, Google tarafından geliştirilen ve desteklenen SPA(Single Page Application) uygulama yapılmasına olanak sağlayan modüler yapısıyla popüler bir javascript kütüphanesidir. Peki nedir tek sayfalık (SPA) javascript uygulamaları ?Single Page Application, routing(navigasyon) işlemlerinin backend(server-side) tarafında değil JavaScript tarafından client-side(istemci) tarafında yapıldığı bir web uygulamasıdır. SPA diğer frontend uygulamaları gibi her sayfa için farklı html ler oluşturmuyor, build olduktan sonra web sayfamızda yalnızca bir tane index. html sayfası oluyor ve istemci tarafında sayfalar router ile değişiyor ve kullanıcıya gösteriliyor. Bunu yaparken de web componentlerden yardım alınıyor. Router, ilgili path için daha önceden belirlenen componentleri kullanıcıya gösteriyor. Bu da yeni bir sayfaya geçmiş etkisi yaratıyor. Yani tüm bu componentlerin değişimi tarayıcınızda oluyor. Kurstaki başlıklar : Angular ve SPA nedir ?Bir Angular projesi nasıl oluşturulur ?Bootstrap, Material gibi paketler nasıl eklenir ?Angular routing mekanizması nedir, nasıl eklenir ? Lazy loading neden önemlidir, nasıl yapılır ?Angular data binding nedir ? Nasıl yapılır ve kaç çeşittir ?Cookie ve local storage nasıl yönetilir ?Directive nedir ? Kaç çeşit directive vardır ? Custom bir directive nasıl oluşturulur ?Pipe nedir ? Hazır Angular pipe’ları nelerdir ? Custom bir pipe nasıl oluşturulur ?Angular üzerinde componentler birbirleri ile nasıl haberleşir ?Angular Forms (template driven &. Reactive) ile çalışmak. Guard nedir ? Nasıl eklenir ? Ne işe yarar ?Service nedir ? Ne işe yarar ? Componentler ile bağlantısı nasıl kurulur ?Interceptor nedir ? Nasıl eklenir ? Ne işe yarar ?Angular’a Çoklu dil (internationalization-i18n) nasıl eklenir ?Storybook nedir ? Büyük projelerde neden kullanılması gereklidir ?Angularda file-upload işlemi nasıl yapılır ?Unit test ve e2e nedir ? Faydaları nelerdir ?Angular projesi nasıl deploy edilir ? Heroku’ya nasıl bağlanır ?
Git teknolojisini kullanarak Github'a depolama ve branch sistemini öğreneceksiniz.
Angular 2+'nın olmazsa olmaz temel bilgilerini öğreneceksiniz.
Bootstrap, Angular material gibi bilinen ve Ignite gibi yükselişte olan toollarının yönetimini öğreneceksiniz.
Angular üzerinde basit bir routing mekanizması kurabileceksiniz ve sonra lazy loading ile daha profesyonel bir uygulama navigasyon yönetimini kullanabileceksiniz.
Data Binding, Event Binding, Directives ve Pipes yazmayı öğreneceksiniz.
Cookie - Local Storage kullanmayı, Guards ile navigasyon route'larına müdahele edebilmeyi ve Http Interceptors ile http request'lerini manüpile etmeyi öğreneceksiniz.
Angular üzerinde Template Driven ve Reactive formları öğreneceksiniz.
Angular üzerinde componentler arası haberleşmeyi ve Input-Output-viewchild kavramlarını öğreneceksiniz.
Bir Rest service'e bağlanmasak dahi Angular üzerinde neden service oluşturulmalı ve logic işlemler neden orada yönetilmeli öğreneceksiniz.
Observable & Subject gibi kavramlar ile Servislerde data yönetimini ve componentlerinizi nasıl besleyeceğinizi öğreneceksiniz.
Restful bir Api ile tüm http isteklerini atabileceksiniz ve crud operasyonlarını yönetebileceksiniz.
i18n kullanımı için ngx-translate ile uygulamanızda çoklu dil yönetimi yapabileceksiniz.
Storybook ile component kütüphanelerinizin vitrinini oluşturabileceksiniz.
Karma-Jasmine ile Unit test & Cypress ile e2e test yazmayı öğreneceksiniz.
Heroku ile uygulamanızın Cloud bir platform üzerinde deployment'ını yönetebileceksiniz.
Sıfırdan Her Yönüyle Angular 9
Sıfırdan Her Yönüyle Angular 9